♥ i'll FOLLOW you back ! ♥

Terfikirkah kamu, mengapa lelaki CURANG ?



Pernahkan kamu semua terfikir, mengapa lelaki berlaku CURANG ? Adakah mungkin wanita diluar sana lebih cantik dari anda ??






"ramai wanita menjawab, "Nama pun lelaki, memanglah curang ! tak boleh
percayai !!"
namun yang ternyata jawapan itu tidak akan membuat wanita merasa tenang juga kan ?? Menyakitkan hati lagi ada. In general, it's down to individual.."



pada pendapat saya, ianya adalah lebih kepada suka-suka pada mulanya saja .. Kerana saya rasa setakat ini, lelaki tidak mempunyai sebarang sebab atau alasan yang kukuh mengapa mereka berlaku curang . Malah jika ditanya lelaki itu sendiri, semua jawapan yang diberi semua tak masuk dek akal ! kebanyakkan dari mereka pon tak tahu sebab utamanya ..

"Saya rasa ianya mungkin kerana, pasangannya dah gemuk tidak seperti di awal perhubungan ??"


Jujur saya kata, kalau saya ini lelaki pun saya taktahu nak bagi alasan apa ! hehe


Kadang-kadang terasa nak tergelak dengan alasan dari beberapa orang lelaki apabila tertangkap berlaku curang .



Saya pasti kita semua pernah dengar alasan seperti, "I rasa tersisih sejak kita ada baby..you lebih pentingkan baby daripada I..Tu pasal la I cari BABY lain !" hehe

Yes, memang dorang tahu apa yang dorang nak .. tetapi untuk memberi sebab utama , itu sangat sukar ! mulalah "idea habat-hebat" datang memberi alasan yang berbagai dan tak masuk dek akal tuhh ..
contohnya :-




Kata lelaki, masa awal-awal dan masih cinta..




  • "kalau you busy macamana pun.. takpa, I tunggu !"


  • "you tak pandai masak pun takpa, kita boleh makan luar je"


  • "I tetap akan cintakan you walaupun fizikal you berubah"


  • "I suka you sexy, menaikkan semangat I tau !"


  • "I'am a good listener, you can talk anything to me"


Kata lelaki, setelah tertangkap berlaku curang..





  • "you selalu busy, I kesunyian so I cari lain lah !"


  • "you tak pernah nak masakkan untuk I , so 'makan' luar lah !"


  • "you da gemuk ! I nak yang slim-slim je !"


  • "pakaian you terbukak macamana pun , semangat I da hilang kat you !"


  • "you cakap banyak sangat.. bingit telingit I ! BOSAN !!!!"


Cepat je berubahnya yee ... terkena kaum lelaki nehh ! hehehe Chill laa .. Saya bukan nak salahkan sesiapa cuma saya sendiri tertanya-tanya, kenapa lelaki sering berlaku curang?!



Tidak ingatkah lelaki pada saat manis mereka dulu-dulu ? Mengapa mesti lelaki curang sehingga sanggup melukakan hati wanita ?? Ada satu dialog yang saya pernah terbaca.. Kedengaran agak melucukan tetapi setiap kata-katanya terdapat mesej yang telah disampaikan secara tidak sengaja kepada public ! Ini tentang seorang lelaki yang bernama Encik Harun(bukan nama sebenar) yang pernah berlaku curang dengan isterinya sehingga membawa kepada pernikahan yang ke-2 !





  • "Encik Harun, best ke ada dua isteri ni?"


  • Jawab Encik Harun, "dalam 10, sedapnya hanya 1.. tak sedapnya ada 9 !"


  • "Habis tu, buat apa Encik Harun kahwin lagi satu kalau dah tahu banyak yang tak sedap?"


  • Encik Harun menjawab, "masa tengah gatal dulu, tak tahu... jadi saya kahwinlah lagi satu .. tetapi setelah setahun berkahwin, dah ada anak.. rupa-rupanya sama saja . Balik-balik jadi macam bini pertama jugak...! Sekarang mulalah nak menggatal cari yang ketiga hahaha!


  • "hai Encik Harun ... biar betul !"


  • "Hehehehe ... gurau aje ... aku pon dah tak larat !" kata Encik Harun


Jadi, kesimpulannya hari ini, biasanya ..





"you berlaku curang hari ini, bahagianya atau 'SEDAP' hanya
seketika. Hakikatnya apabila you bersama dengan orang yang you rasakan paling cantik, lawa dan masih sexy itu.. Apabila sudah beberapa lama, you akan jemu jugak akhirnya !"



Mungkin itu adalah jawapannya !! LELAKI CURANG SEBAB MEREKA CEPAT JEMU DAN BOSAN dengan wanita yang sama sepanjang hidupnya.. Bila dah jemu, mulalah cari yang lain . Yang mana sebenarnya, dan selepas itu..yang lain itu adalah wanita yang sama saja ! kesian orang perempuan ni kan ... ;(



Beberapa Tips untuk mencuba - untuk lelaki :



Carilah wanita yang kamu rasa selesa bila bersamanya . Luaran dan dalamannya . Segala yang kamu suka tentangnya . Suka cara dia percakapannya , cara dia berfikir , lenggoknya , suka personalitinya ... suka semualah ! Kemudian bayangkan kamu menjalani hidup bersama .. kalau boleh nampak kebahagiaan itu , saya pasti cinta akan hadir sendiri, mengikat hati anda berdua :)



Beberapa Tips untuk mencuba - untuk wanita :



Pandai-pandailah mengubah cara penampilan anda supaya pasangan anda tidak jemu-jemu memandang anda . Tukar-tukarkan cara pemakaian , style rambut/tudung , ubah cara sentuhan dan panggilan ! Pelbagaikan pula perkara yang dilakukan , tempat yang dikunjungi , persoalan yang diperbualkan . Kalau semua perkara itu sudah biasa dilakukan , cuba perkara yang luarbiasa pula . Barulah pasangan anda tidak jemu ... hehehe ;)




p/s: anda suka , anda LIKE saja entri ini :)




by: shafyfymie

♥SHARING is CARING♥

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

4 orang sedang berleter =):

Diana

betul tu...kadang2 lelaki ni kne diajar jugak..jgn pkir prempuan ni utk ditindas..like ur post..:)

fyfy

hehehe ajar jgn x ajar !! haha
actly pompuan pon sama gak sygg ..
jaga ape yg patut di jaga tuhh .. baru la husband tak lari ... hehe ;p

adah rahmat

like ur post lah yang.......lau aku jadik power ranger aku kasi mati 'ITU LELAKI'hehehe...

Diana

fyfy : haa btul sesangat..dlm dunia ni ble bf/husband baik yg si gf/wife yg wt hal...ble yg gf/wife baik yg si bf/husband pulak wt hal...mcm2 kn..hehehe

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...