♥ i'll FOLLOW you back ! ♥

dah ready ke ?


Kenapa saya masih ingat harini hari SELASA ? arghhh ... Fifi .. Ingat sikit , hari Isnin haritu adik kau tak pergi tadika . CUTI . Sebab tu la kau akan rasa kekurangan satu hari kalau kau tak hantar adik kau pergi tadika ! haihhh .. pelupa betul ! 

Ok , tu bukan cerita utama . haha Sejak kebelakangan ni pelupa aku makin teruk ! Giler doh .. Muda muda lagi dah pelupa tahap gabannnnn ... Acanner ni .. Tolong tolong tolong akuuuuu ...

Ok , tu pun bukan cerita utama ! hahahaha Ok stop ! please la fi .. Orang taknak tengok kau mengarut ! Ok fine .. Maaf yaa ^_^ 

Harini aku nak share sikit pasal kekusutan yang melanda dikepala hotak aku neh ... Haihhh ... Aku pun tak berapa nak pick up apa pasai pepagi laie omak eden tuh tetiba suruh eden beli mesin basuh ! whatttt ..... ! maa ... untuk siapa ?? Kan mesin basuh kat atas tu elok lagi .. Nak beli lagi nak buat apa ? 

"Untuk kau lah .. Kau tu patut dari sekarang kumpul barang . Kang takde lah terhegeh hegeh nak kumpul duit kahwin lah , kumpul duit nak beli barang rumah lah .. kau tu dala pantang ada duit . Ade je kedai yang kau nak sedekahkan duit duit kau tuh !" errr ... Ok ok ok maa .. Mama nak suruh akak beli mesin basuh berapa KILO punyer ? 7kg ? 10kg ? 14kg ? 20kg ? haa cakap jer .. Akak tengah kaya sekarang neh ... (sambil keluarkan kotak saidina adik) 

MAMA: Tengok tu , orang cakap dia main mainkannye .. Pepandai la kau nak bajet semua tu sendiri .
AKU: ala ma .. Not now la ... Bulan depan nak holiday kan .. pleaseeeeee..
MAMA: Mama cakap je .. Kang jangan nanti kau ada rumah , tapi kerusi meja pulak yang takde .
AKU: haihhh .. yee ..

Kenapa kenapa kenapa dengan mama aku ni .. Aku baru 21 tahun laa .. haishhh .. Masak pun failed lagi , acanner nak kahwin ? Memang boleh belajar . Tapi yang selama ni aku mencekek tuh maggi jek punn .. Tu jela hasil tangan aku yang paling sedap ! *bagi aku lah . haha

Aku sebenarnya tak tahu nak bajet semua tu macam mana . Sebab aku satu hapeee pun tak tahu . Yelah, first time . Nak tanya , malu ! haa .. Ni la masalah sekarang . hihihi

Mama kata tadi , bab kenduri selalunya mak ayah yg support ! yeke ?? wahhh .. Kalau macamtu harini gak nak kahwin !! haha gelojoh ! :p Tapi , bab lain lu pikir lah sendiri lah kan ceritanyaaa ... Yang kena pikir sendiri tu la yang tercapai dek akal ku nehhh .. huaaaa T_T

Incik Kekasih kata bab kahwin biar dia yang pikirkan .. lagi lah bertambah tambah wahhhhhhhhh .. hihihi Tapi macam tak best pulak .. Nak kahwin berdua (bersama) . Takkan nak biarkan Incik Kekasih kumpul duit kahwin sorang sorang jer ... 

Takpe , Incik Kekasih pikir bab kahwin , aku pikir bab barang rumah . DEAL ! 

Arghh ... Apa yang kusut sangat ni ... Slow slow lah .. Bulan ni beli ni , bulan depan beli tu .. Tapi , alaaa ... nak beli kasut .... Nak beli tu .. Nak beli ini ... hahaha kalau Incik Kekasih baca ni mesti dia buat muka sebal dia tuh . lalala Ok ok ok sorry ^_^ saya janji saya kumpul duit eh sayang ... dan confirm Incik Kekasih jawab "kita tengokkan ajerrrr" kihkihkih sorry lagi ye sayang . HABIT ! tak boleh nak dibendung dah ! :p

Betul kata member facebook a.k.a member sekampungku , Shaiful Azzam "Duit habis kerana tidak fikir kawin lagi . Nanti da fikir kawin n berkat Allah pasti pandai simpan"

PERSOALAN , aku dah ready ke nak jadi isteri Incik Kekasih aku tuh ? dengan perangai tak berubah lagi . Masak , mengemas , membasuh memang jauh sekali lah . Pergi kerja pepagi , balik kerja da petang . Semua dah siap . Magic kan ? hahaha 

Dalam dilemma nehhh .. Orang cerita pasal kahwin sepatutnya seronok . Yang aku neh duk runsing macam mana nak lalui semua tuh . Mean, nak jadi isteri tuh laa . bukan pasal kewangan . Mama kata dia nak support kenduri kan . Lega la sikit . haha haa ! suka ! suka ! Balik kang belajar masak !! 

Bulan depan holiday ke Langkawi ! dan bermula lah pencarian barang barang rumah ku iaitu Pinggan Mangkuk ! ecehh .. Tak pernah pernah aku singgah kedai tuh , kali ni TERpaksa singgah dan beli ! T_T
Dan Incik Kekasih akan jadi mangsa aku untuk mengangkat barang barang itu semuaaaa .. hahahahahaha PADAN ! sayang jugak yang dah bagi hint suruh beli kan .. 





Psstt : Patutlah tabiat menggigit kuku sampai berdarah darah tuh datang kembali . Rupa rupanya ada perkara yang patut aku runsingkan sekarang ! hahaha No no no .. Aku tersangat bahagia . PERCAYALAH :)


I LOVE YOU, SYURGA KUUUU 



♥SHARING is CARING♥

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

3 orang sedang berleter =):

Nur Farrah Eizatul

Iloveyou tooo ^_^

FyFy

hihihihi amboiii .. kiter tak post kt fb lg dia da alert kat news feed blog kannnn .. hee :D

Nur Farrah Eizatul

Hihihi biase lerrr :p

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...