♥ i'll FOLLOW you back ! ♥

Saya nak anak saya ada DIMPLE !

Assalamualaikum blogger and reader ;))
Pagi ni aku nak kongsi cerita pasal perbualan antara ibu dan anaknya yang tak berapa nak comeyy neh ;p ehek!;D

Selalunya lepas sahur atau dah kenyang lepas makan, pasti punyeeee aku borak borak dengan mama dan ayah dekat meja makan . yela, lepas makan kan malas nak bangun pergi memane .. hehe so aku duduk lah kat meja makan tu lagi untuk dengar cerita terkini pasal keje atau pape jelah dari ayah . tapi selalunye kalau ayah da masuk tidur balik, si ibu dan si anak neh pasti akan bergosip punye lah ;pp tak kira lah cerita pasal apa pun . tapi selalunye mama asyik cerita pasal ........... tettt ~ mane boleh bagitau .. *malu ouhh ;p


Ok , tak payah panjang lebar membebel .. aku ceritakan pasal perbualan tadi eh .. hehe
SEBELUM tuu .. cara aku bercakap dengan mama aku memang macamni .. ayat ayat aku , perbualan seharian aku sama dengan perbualan aku dengan orang lain . Mama aku da kenal sangat cara percakapan aku seharian , so dia dah biasa dan tak ambil kesah pon kalau aku cakap perkataan yang kurang senang bagi korang ;))
my mom is the best mama in the world . because , she always be my best friend forever . Nobody can be like her . ok , i love my mama ;))
Sambung cerita pagi tadi :)



aku: ma ! mama baca majalah ke tidur tuh ?

mama: baca majalah lah . takkan tidur boleh pegang buku lak .

aku: hehe mane tau mama mengigau kee ... ;p

mama: kau tu yang selalu mengigau !

aku: eleh tah papee .. sesuke jek . haha keco lah ma

mama: kau nape tetibe panggil mama neh ?

aku: tak pape lah .. akak berangan nak anak 2 orang lah . hehe

mama: eleh yeye nak 2 orang jee ..

aku: aiyaaa ... betul lah .. 2 orang je cukup kan cucu mama ? ehehe;p
nanti akak nak anak pertama tu perempuan , anak kedua lelaki . biar tak nakal . kalau nakal , biar kakak dia lepuk dia . haha pastu pastu pastuuu .. akak nak anak akak tu dua dua ada lesung pipit macam fahmi(anak jiran depan rumah) takpun macam lesung pipit akak neh .. hehehehe *sambil senyum gatal kat mama* ;p

mama: memang akan ada potensi anak kau ada lesung pipit pun .. sebab syahmi pun ade lesung pipit kan ...

aku: syahmi ade lesung pipit ? eleh tah papeee ... mane ade lah .. haha

mama: ade lah .. belah kiri kot mama terperasan haritu ..

aku: aii mama .. akak yang selalu berkepit dengan dia pon tak perasan dia ade lesung pipit ke idak .. ney mama lak bole perasan dulu . ahaha ngek ouhh ..

mama: eleh .. tak caye pegi tenung muke dia tuh .

aku: taknak ! lalala

mama: yela tu taknak ..

aku: dala mama . keco ah mama neh . orang cakap sal lain , lain lak dia gado kan . haha

mama: elehh .. kau yang mule dulu ...

aku: elehhhhhhhhhhh .. pesal lak .. mama yang sebut name dia dulu kan . rindu kat dia la tu .. wuekk !;p

mama: takde makne nyeeeee .. buat ape mama rindu kat pakwe kau tuh ..

aku: eleleleyyy malu malu lakk ..

aku: ma ! nanti kalau akak mengandung nanti kan .. mama carikan poster baby baby comel yang ade lesung pipit eh .. pastu tampalkan kat bilik akak banyak banyak .. hehe

mama: ape pulakk .. kau kan selalu tengok internet tuu .. cari jela kat internet ..

aku: alaa .. mama ney tak sporting lah .. mama la carikan .. mama kan nak jadi nenek vogue gak nanti .. hehe akak taknak ah search kat internet . kang dia keluar gambar yang teruk teruk kang macam mana ? nanti kenan lak kat anak akak kang . ;(

mama: mengada lah kau . kawen cepat cepat dulu . baru cerita nak anak ade lesung pipit ke lesung batu ke . lesung pape pon bolee .. dah dah , pagi basuh pinggan cepat . pastu mandi , pergi keje ..

aku: alahai bini bos neh keco lah . orang nak berangan pasal anak neh , dia suruh basuh pinggan lak .. yelah yelah .. 20minit ehh .. nak tidur jap ...

mama: ah takde takde .. pegi sekarang gak ..

aku: ok ok .. cancel 20minit . tuka 1ominit lak . hehe nak update blog . pastu nak ziarah pesbuk jap . hehe

mama: ade jela alasan kau . kang mama gak yang kena buat semua tu kan ...

aku: hehehe mama sayang akak kann .. tolong la maa .. hehe

mama: cehhh .. mengadaaaa

aku: yelaaa ... majuk ah gan mama ... ;(

mama: majuk la kau . mama taknak ajak kau pegi shopping baju raye kang ..

aku: cisssssssssssss ~ ugut ! baik bosssss ... hehehe


aku bangun dari kerusi terus ke dapur sambil nyanyi lagu sekola tadika adik aku .. hehe yes ! basuh pinggan lageyyy ~ boring nyeeeee .. nasib baik tak banyak .. maklum laa abang dengan adik takde kat rumah kan . ;))

sambil basuh pinggan sempat lagi aku berangan pasal apa yang aku cerita kat mama aku tadi . hehe *gatal nau aku neh kan . hahaha
taktau pasal pe tetibe terpikir pasal masa depan lak . ahaha macam confirm2 jek aku kawen awal kan ! ahahah takpe lah . tak kesah pon .. at least mama da suruh aku kawen awal . terbukak sikit hati aku neh nak prepare pape yang patut ! lalala

berangan kuat lah kan aku neh . ekekeke;p biar lah . sebok jekk .. best pe berangan pasal masa depan neh . lagi lagi berangan nak pakai kereta mewah .. nak bina rumah atas air ... uishhhh ... melelehhhhh !

ok lah .. takde bende nak kongsi sangat pon .. saje boring boring nak amek mood start keje dulu nehh .. hee ;))
Korang tengok baby kat bawah neh ! comeyy doeee ~ jatuh cinta aku dengan DIMPLE dia! ouhhh ... terpesona ! haha kan men agy ayat kao eh fy ! ekeke;p


To my lovely boyfriend , saya nak anak saya 2 orang tu nanti ada lesung pipit tau !! tak kira !
nak jugakkkkkkkk !! hehe ;D
p/s: takmau anak ramai ramai eh . nanti migraine awak makin teruk lak kang ;p


♥SHARING is CARING♥

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

4 orang sedang berleter =):

Miss Haza

cute sgt dak kcik tu.. hihihi..
spotng lah mama fyfy.. :))

FyFy

hehehe cute kan .. geram jeee .. nak sangat anak fy nanti macam baby tuuuu ;D
hehe mama memang sporting . dia lah pendengar segala masalah . dia gak kekadang tempat luahkan ape yang terpendam . tapi kitorang sebenarnya tak sependapat lah . ade jek yang nak digaduhkan . hehe tapi best . mama tak suka marah lama lama ;)

erleena

mg spoting ouh ma fy hah ! dpt stalk fy kt cnie lalala

erleena

hey gojes anda di tag !

http://erleena268.blogspot.com/2011/10/jawab-soalan-di-tagged-dari-rafqa.html

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...