♥ i'll FOLLOW you back ! ♥

Jari ku menari-nari




Sekarang jam menunjukkan sudah pukul 1:04am . Sebenarnya belum pukul 1am pon lagi .. Memang saje aku cepatkan semua yang berkaitan dengan masa tu ke 10minit lebih awal . Sebab ! Aku ni jenis suka lengahkan masa dan suka buat kerja last minute ! haha normal lah kan .. Macam la korang tak pernah buat ;p

Harini dah masuk hari Khamis . Aku still lagi tak pergi kerja . Kenapa ? aduhh .. Macam mana nak cerita eh ? ahaa .. Sebenarnya aku tak berapa nak sihat . Sejak kebelakangan ni asyik sesak nafas je . Tak boleh kena angin kipas or aircond . Confirm penat ! sesak nafassss ! Ni kan lagi kena angin masa bawak moto . Fuhh .. Aku taknak ambil risiko . Walaupun rumah dengan opis tu dekat je . Tapi biarlah aku duduk rumah jek . Biarlah hanya aku, blog dan pembaca blog ni je yang tahu apa yang aku rasa sekarang ni . haihhh .. Kadang kadang aku rasa penyakit ni sebenarnya mengada ngada jek lebih . Sikit sikit sakit . Asyik nak kena dilayankan je semua ni . Tak layan kang aku gak yang menanggungnye . Tapi nak buat macam mana kan . Dah Allah nak uji aku dan orang sekeliling aku . Aku pon tak boleh la nak mengeluh memanjang .

Buat masa ni aku relax dulu dekat rumah . Mana file file kerja yang aku dah bawak balik haritu , tu jela yang mampu aku siapkan dulu . Nasib baik la ada kerani a.k.a awek adik aku bantu kat opis . Kalau tak , semput gak aku nak buat semua kerja ! aduhhh >.< Insyaallah kalau aku sihat esok pagi , aku masuk opis . Kesian pulak awek adik aku duduk sorang takde member nak gossip gossip ! tetttttt ;p 

Hari selasa haritu Incik Kekasih , abang aku dengan sorang lagi pekerja kesayangan bapak aku tuh pergi tengok site dekat Johor . Ingatkan diorang pergi 2 hari 1 malam je . Rupanya khamis ni haa baru boleh gerak balik . Apa lagi tah masalahnye . Tapi nak buat macam mana kan .. Kerja .. Apa apa pun , Incik Kekasih balik nanti , dia kena belanja makan Kerabu Mangga ! takpun , kena belanja Buah Berangan madu ! uihhh dap nyeeeee ~ =D hahaha lain kali jangan berjanji dengan saiyaaa .... Akan ku tuntut jugak ! huahaha

Kita tengokkan je si Incik Kekasih tuu .. Kalau dia tak belikan , may be makan masa 14hari gak lah nak masukkan balik muncung yang sudah ready nak menunjukkan bakatnya neh =D heee lebiuu sygg ~ Pape pun WAJIB jagakan hati dan jiwa saya di sana yee .. Mata pun jaga jugak . Even saya tahu awak tak macam lelaki lain , tapi saya tetap nak risau jugak ! saya kan sayang awak ..... hehehe menggedik lak aku kat blog nehh .. Geli jek kan ! dush dushhhhh >.<

Okay lah . Aku nak pergi makan sekejap ! MAKAN ? dah pukul 1:32am ni cik fifi oiii .. Tak takut gemuk ke ?? hahaha Tu ayat ayat biasa kita dengar kannn ? Tapi aku memang nak gemuk sekarang ni . Aku telah kehilangan lemak yang aku ternak selama ini .. Fuhh ! sedih rasanya ... kuikuikui ;p Sekarang memang target nak naikkan berat badan macam dulu balik ! Tak kisah la apa orang nak kata . Memang lumrah manusia ni bersikap hipokrit ! Tak caya sudah .. haha Percaya tak percaya , aku tetap nak bagi contoh mengikut pengalaman hidup aku . huhu

DULU: weh gemok ! kau dah la gemuk . Asyik makan je tahu nye . Mana tak badan kau macam belon ! Risau risau takde lelaki nak dekat kau jek wehh ...
SEKARANG: weh asal kau kurus giler . Dah macam orang hisap dadah jek aku tengok ! Tak cantik doh kau kurus macamni .. Dulu lagi okay comel jee .. Serious weh, dulu lagi okey ! 

See, hipokrit kan ? well , nak buat macam mana . As long as 'aku tak mintak kau tanggung makan minum aku pun dah cukup sedang sedang elok untuk kau :)' Ahaaaa .. Bila jari aku dah menaip , memang lupa nak pergi makan kan cik fifi oiii ! hehe Bukan lupa . Tapi hati tengah membara bara nak menghabiskan jugak cerita pasal orang yang selalu kutuk aku gemuk la ape la tuuu ... Eeeee ... geram jek ! sabar sabar :)



Jemput makan yeee ^_^
MENU: Udang masak lemak cili padi kaw kaw . Tenkiu Mama 
*Udang saiz king . Ambil 3 ekor pun dah cukup =)




NOTA SESIKU: Aku suka panggil orang tu 'gemok , gendut , boroi dan sewaktu dengannya ! 
Sebab , mengikut TEORI AKU , orang yang sering diejek sebegitu , mereka akan menanam dan membaja azamnya untuk menjadi yang terbaik dan terVogue dari orang yang mengata atau mengejeknya tuh . 
Sekian =)






♥SHARING is CARING♥

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

3 orang sedang berleter =):

sumanje

salam...
singgah cari kucing,,,,

FyFy

hehe mari mari singgah :D

Newskaki

Hello, we're Newskaki, Malaysian Bloggers News Network Portal. We are pleased to invite you to our big family of bloggers, no matter you are local or not, just log on to www.facebook.com/newskaki or you can return us an email: advertise@newskaki.com. Not a blogger? It's okay for us, visit us at www.facebook.com/newskaki for latest hot events.
Also, don't miss the tempting Tutti Frutti with 20 percent discount in 1Shamelin only for first 50 Newskaki fans and bloggers! Not a fans yet? Join us now!
See you soon.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...